Geschiedenis
ARC The Pigs is opgericht op 4 april 1974 en heeft sindsdien onafgebroken deelgenomen als lid van de Nederlandse Rugbybond aan de competitie. In de eerste jaren uitkomend in de 1e klasse en de toen nog bestaande overgangsklasse. Later met wisselend succes uitkomend in de 2e t/m 4e klasse. In het begin was de vereniging alleen toegankelijk voor mannen. Medio jaren tachtig werd de eerste jeugdafdeling opgericht binnen de vereniging. Damesrugby bij ARC The Pigs is mogelijk sinds 1998.

Clubkleuren
Rugbyclub The Pigs speelt in een zwart rugby tenue met op de rugbytrui één enkele horizontale groene band. De sokken zijn aan de bovenzijde voorzien van een groene band.

Clubaccommodatie
Rugbyclub The Pigs heeft sinds haar oprichting op diverse locaties in Arnhem gezeten. Na de oprichting van de vereniging hebben we een tijd gespeeld op de locatie waar nu korfbalvereniging Oost-Arnhem is gevestigd. Later is de vereniging verhuisd naar het terrein van de oude ijsbaan Thialf aan de Merwedestraat in de wijk Presikhaaf. Omdat dit terrein door invloed van nabijgelegen industrie verontreinigd was is besloten om in 1994 te verhuizen naar sportpark Drielsedijk.

Met veel enthousiasme werd daar door de leden een clubhuis met goede kleedvoorzieningen gerealiseerd. In 2005 werd het wedstrijdveld voorzien van een veldverlichting, waardoor het mogelijk werd op het gehele veld te trainen. Dit was nodig gezien de toename van leden over de diverse leeftijdscategorieën. De groei van vereniging maar ook van onze buren HCM op het sportpark zette door, waardoor de accommodatie wat krap begon te worden. In de zomer van 2019 is de vereniging daarom verhuisd naar de huidige accommodatie op Sportpark De Bakenhof. Hier was het mogelijk om een eigen clubhuis en rugbyvoorzieningen te realiseren.

ARC The Pigs de club

Samen trainen voor het beste resultaat op de wedstrijddag.

ARC The Pigs is opgericht op 4 april 1974 en heeft sindsdien onafgebroken deelgenomen als lid van de Nederlandse Rugbybond aan de competitie.

Gesteund door de omgeving.

ARC Sponsors.

16 Logo ABCO
Aesticos