Op donderdag 9 september is er bij de Arnhemse Rugby Club een bijeenkomst geweest met als Thema “Sportpark De Bakenhof als kloppend hart van de wijk. Tijdens de bijeenkomst hebben verschillende organisaties die actief zijn in Malburgen-Oost met elkaar kennisgemaakt en nagedacht hoe het sportpark een centrale rol in de wijk kan krijgen, met als achterliggende doel alle jeugd in de wijk dezelfde toekomstmogelijkheden te geven als elders in Arnhem.

Zo waren er naast de sportverenigingen ook andere organisaties aanwezig denk hierbij aan:
Penitentiaire inrichting Arnhem, Sportbedrijf Arnhem, Team leefomgeving Malburgen, Arnhemse Sportfederatie, AM Supportteam, Kring Arnhem Oost, Vitesse Betrokken, Volkshuisvesting Arnhem,
Empowering Nisa, Margarethaschool en het Hartenhuis.

Tijdens de bijeenkomst is in een prettige sfeer gebrainstormd en nagedacht over de vraag hoe het sportpark binnen 2-3 jaar het kloppen hart van de wijk kan zijn. Om dit te bereiken is in beeld gebracht welke samenwerkingen er nodig zijn, zowel bestaande als nieuwe. Maar ook wat de resultaten kunnen zijn en hoe dit geborgd moet en natuurlijk ook wat de bedreigingen kunnen zijn die zorgen dat van de plannen niets terecht komt. De uitkomsten van de sessie zijn input voor een vervolgbijeenkomst die in de Bajes gehouden gaat worden.

Blijf op de hoogte.

Meld je aan voor de ARC The Pigs nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons nieuws.